Allerede kunde? Logg inn  |  Ikke kunde? Registrer deg
Gjest
Du må være pålogget for å bestille varer

Kromfrie hansker

BEKKEN & STRØM LANSERER KROMFRIE HANSKER!

Gå til produktene her.

Hånden er den mest komplekse delen av menneskekroppen og den er vanskelig å beskytte. Når vi utvikler hansker tar vi hensyn til håndens spesifikke egenskaper og passform, for å bevare mest mulig bevegelse og beskytte den best mulig. Alle materialer i hansken blir testet i henhold til EU standard.
Bekken & Strøm ønsker å lage produkter som tilfredsstiller arbeideren, og være en ledende aktør innen området.

Kjemikalier i arbeidshansker med skinn

Arbeidshansker finnes i mange varianter, tilpasset forskjellige yrker og forskjellige brukstyper. Ett fellestrekk er imidlertid at mange arbeidshansker bruker skinn, som stort sett blir garvet med krom-3 saltet, for å øke holdbarhet og styrke. Dessverre er det slik at denne garvingen kan føre til skader både på mennesker og på økosystemet vårt. Garving av dyrehud er nødvendig for å gjøre skinnet sterkt, vannbestandig og forhindre forråtnelse. Derfor går nå går nå Bekken & Strøm over til såkalt kromfri eller syntetisk garving. Dette gjør blant annet at skinnet ikke blir like hvitt som tidligere, men får en gyllen nyanse.
Kromgarving bruker krom-3 salt som ikke anses å være skadelig når det er i lær. I noen tilfeller kan dette kromsaltet bli forurenset og omdannes til krom-6. Krom-6 kan ha en rekke akutte og kroniske effekter på helsen, og derfor ble det fattet en ny Europeisk lovgivning som utvidet restriksjonene i mai 2015, og har begrenset tillatt forekomst av krom i skinn som kommer i kontakt med huden.
 

Kromfri garving

Kjemikaliene brukt ved syntetisk garving er organiske materialer som brytes lett ned, og har ikke den lange nedbrytingstiden som krom. Ved syntetisk kromfri garving forbrukes ca 95% av garvestoffene, og overskytende avfall etter garvingen brytes fort ned.

Bekken & Strøm er bevisst på vårt sosiale ansvar. For å kunne tilby trygge produkter benytter vi det godkjente testlaboratorium CTC, hvor det utføres intensive tester og kontroller, for å sikre at våre arbeidshansker i skinn og lær ikke inneholder skadelige stoffer.

Våre hansker er CE godkjent, mot EN 402, EN 388 i CAT II.


543505434054231543011437054232